Amerks cruise naar 7-3 overwinning op Bears

De Rochester Americans (10-6-0-0) stormden naar een 4-0 voorsprong en keken nooit meer terug op hun weg naar een 7-3 pak slaag van de Hershey Bears (8-6-2-1) vrijdagavond in een strijd om de hoeksteenfranchises van de American Hockey League in The Blue Cross Arena.

De Amerks barstten uit voor een seizoen hoog vier power-play goals en zes verschillende spelers gepost meerpuntsprestaties. De matchup was de 461ste ontmoeting aller tijden tussen de twee oudste teams van de AHL en de eerste in Rochester sinds 23 oktober 2019. Met de overwinning heeft Rochester, dat 10 van zijn laatste 15 wedstrijden in totaal heeft gewonnen, ten minste één punt verdiend in zes van de laatste 11 wedstrijden met de Bears dateren uit de campagne van 2016-17, met 5-5-1-0 in die periode.

Jack Quinn en Mark Jankowski scoorden elk een doelpunt en twee assists, terwijl Peyton Krebs eindigde met drie assists. Michael Mersch (2+0), Ethan Prow (0+2) en JJ Peterka (0+2) boekten allemaal een multipoint-wedstrijd. Mason Jobst, Sean Malone en Ryan MacInnis maakten de score compleet met één doelpunt per stuk. Oskari Laakonen en Josh Teves verdienden allebei een assist.

Doelman Ukko-Pekka Luukkonen (6-6-0) maakte zijn achtste optreden van de laatste negen wedstrijden en twaalfde algemeen. De Finse netminder kreeg 40 schoten te verwerken, waaronder 27 in de laatste 40 minuten spelen en behaalde zijn zesde overwinning van het seizoen. Luukkonen is gedeeld zesde in de AHL in overwinningen, terwijl hij vierde staat in zowel gespeelde minuten (685) als gespeelde wedstrijden (12).

Met een nacht van twee assists ijsbeerde Joe Snively de Bears-aanval terwijl Mason Morelli, Garrett Pilon en Kody Clark allemaal de lamp aanstaken. Sinds begin november heeft Snively zeven goals en zeven assists gescoord voor 14 punten, terwijl hij in die periode ook drie driepuntswedstrijden en vijf meerpuntsinspanningen produceerde.

In het openingsframe maakten de twee clubs samen 52 strafminuten en bouwden de Amerks een 3-0-voorsprong op. Twee van Rochester's kwamen via het man-voordeel en de andere kwam seconden na een power-play.

Mersch scoorde twee van de drie doelpunten voor zijn tweede meervoudige wedstrijd van het seizoen. Het was zijn eerste keer dat hij tweemaal scoorde in dezelfde periode sinds 24 maart 2017, als lid van de Ontario Reign. De Amerks-teamcaptain heeft nu 16 punten (9+7) en vijf multipoint-uitjes over zijn laatste 14 wedstrijden om de tweede plaats van het team in het scoren te behalen.

Rochester verhoogde zijn voorsprong naar vier om 16:09 in de tweede periode toen Malone een ijsschots van Peterka en Teves naar huis hamerde.

Hershey wist de nul op het scorebord in de laatste 30 seconden van het frame toen Clark en Snively 2-tegen-1 binnenkwamen.

In de eerste acht minuten van de laatste strofe voegden de Bears een paar doelpunten toe met een tussenpoos van minder dan een minuut om de power-play-telling van Jobst op 4:09 te compenseren.

dollar algemeen opruimingsevenement 2019

Nadat Hershey de score op 5-3 had gebracht, reageerde Rochester met de volgende twee doelpunten om de wedstrijd buiten bereik te brengen, aangezien Quinn en Jankowski respectievelijk hun 10e en vierde doelpunt van het seizoen maakten.

HOOGTEPUNTEN VAN HET SPEL:

De Amerks sluiten de week van drie wedstrijden af ​​met hun eerste reis van het seizoen naar de Upstate Medical University op zaterdag 26 november om de Syracuse Crunch aan te pakken. De 19.00 uur wedstrijd zal de tweede van 12 geplande matchups zijn tussen de twee rivalen van de North Division en alle actie zal live worden uitgevoerd op The Sports Leader 95.7 FM/950 AM ESPN Rochester en AHLTV.