Cornell maakt comeback om Lehigh te verslaan

Het nr. 4 Cornell-lacrosseteam voor heren scoorde de laatste zeven doelpunten van de wedstrijd en maakte vanmiddag een indrukwekkende comeback tegen Lehigh op Schoellkopf Field. De Big Red overwon een trage start waardoor de thuisploeg iets meer dan zeven minuten in de wedstrijd met 5-0 achter stond om de Mountain Hawks met 14-9 te verslaan. De overwinning - Cornell's zevende op rij vs. Lehigh en de vijfde rechte op Schoellkopf Field - verbeterde de Big Red naar 2-0 op het jaar.

Voor de tweede opeenvolgende wedstrijd was de aanvalseenheid van de Big Red dominant, goed voor 16 van Cornell's 21 punten op de middag. Jeff Teat en Clarke Petterson eindigden met vier goals per stuk. Teat voegde ook twee assists toe om op gelijke hoogte te komen met Mike French voor de vierde plaats in de geschiedenis van Cornell met 105 carrière assists, terwijl Petterson één assist gaf. John Piatelli zorgde voor drie goals en twee assists.

Na een wankele start kwam de Big Red-defensie tot rust en junior doelman Caelahn Bullen evenaarde een carrièrehoogte met 14 reddingen, waaronder zeven in het derde kwart, om te verbeteren tot 7-0 in zijn carrière. Voor hem zorgde de Cornell-defensie voor 12 van de 19 omzetten van Lehigh, waarbij Brandon Salvatore verantwoordelijk was voor vier Mountain Hawk-miscues. Verdediging was slechts een deel van de dag voor Salvatore, die cruciaal was in het face-off-spel van de Big Red, een team-hoge zeven grondballen oppakte en 4-van-12 herstarts won.

CornellBigRed.com: Lees verder