Crunch-val voor Monsters in overwerk, 2-1

De Syracuse Crunch stonden als eerste op het bord, maar de Cleveland Monsters brachten de wedstrijd in evenwicht om verlenging af te dwingen voordat ze vanavond met 2-1 wonnen in het Rocket Mortgage FieldHouse.

Het verlies zet de Crunch op een slip van vier wedstrijden en 5-5-2-1 in het seizoen. De ploeg staat ook 2-0-2-0 in de reeks van acht wedstrijden tegen de Monsters.

Crunch-doelman Amir Miftakhov stopte 34-van-36 schoten, terwijl Daniil Tarasov de overwinning tussen de buizen verdiende voor de Monsters die 21-van-22 opzij zette. Syracuse sloeg 0-uit-5 op de powerplay, maar een perfecte 4-uit-4 op de penaltykill.

The Crunch opende met een score van slechts 1:09 in de wedstrijd. Gabe Fortier droeg de puck in de zone voordat hij overging naar Shawn Element om zijn eerste professionele doelpunt vanaf de bovenkant van de linkercirkel te maken.

De Monsters reageerden snel en een minuut later was de stand gelijk. Jake Christiansen vuurde een schot naast links dat van de eindplanken ging en terug naar Thomas Schemitsch om vanuit de rechtercirkel in een open net te haken.

De teams bleven gelijk door de reglementen en gingen naar overuren waar Tyler Angle de game-winnaar voor Cleveland scoorde op 1:08.