Amerks top Phantoms in shootout

Rookie forward Jack Quinn en JJ Peterka waren allebei verbluft in hun eerste shootout van het seizoen om de Rochester Americans (8-5-0-0) naar een 5-4 overwinning op de Lehigh Valley Phantoms (3-8-3-1) te leiden. Vrijdag in The Blue Cross Arena.

Met de overwinning hebben de Amerks acht van hun laatste 12 wedstrijden gewonnen, waarvan vier op eigen ijs. Rochester heeft een 3-0-1-0-record tegen Lehigh Valley in de afgelopen vijf jaar in Flower City, terwijl het ook ten minste één punt verdiende in zes van de laatste acht wedstrijden tegen de Phantoms die dateren van 30 december 2016, gaan 4-2-1-1 over die periode. In elk van de acht wedstrijden over dat traject heeft het winnende team minstens drie doelpunten gescoord.

waar is online gokken legaal?

Aanvaller Brett Murray scoorde zijn vierde en vijfde doelpunt in de laatste vijf wedstrijden, terwijl Peterka en Linus Weissbach beiden hun vier overall scoorden in de campagne. Oskari Laaksonen, Ethan Prow, Sean Malone, Mattias Samelsson, Josh Teves en Quinn gaven allemaal één assist.

Doelman Michael Houser maakte dit seizoen zijn eerste start in de AHL en zevende sinds het einde van 2016/17. Hij eindigde de nacht met 28 reddingen naast de twee die hij in de shootout tegenkwam om de overwinning te behalen.

Phantom's leidende point-getter Morgan Frost produceerde een seizoen hoge drie punten (1+2) terwijl Garrett Wilson, Connor Bunnaman en Gerry Mayhew allemaal scoorden in de shootout-nederlaag. Het verlies van vanavond buiten de regelgeving was de vierde van Lehigh Valley dit seizoen, maar de eerste in de vaardigheidscompetitie.

Netminder Felix Sandstrom (3-5-3) verscheen in zijn competitie-leidende 12e optreden van de lei, en ondanks het maken van 20 reddingen, waaronder één in de shootout, leed hij het verlies.

van ons naar Europa verhuizen

Rochester, dat een paar doelpunten scoorde in de derde periode om een ​​achterstand van één doelpunt weg te werken, zag de Phantoms de wedstrijd gelijk maken op 4-4 met nog 1:27 over in de reglementen om overuren af ​​te dwingen. Op de gelijkmaker van Lehigh Valley lieten ze Sandstrom trekken terwijl de teams vier schaatsers opzij hadden.

Tijdens de extra frame hadden de Amerks de puck voor het grootste deel van de opening drie minuten voordat ze werden gefloten voor een boarding overtreding met nog 2:05 te spelen.

In de daaropvolgende powerplay hielden de Phantoms de puck bijna de hele strafschop binnen de aanvalszone. Verdedigers Casey Fitzgerald, Samuelsson, Teves en Prow samen met aanvallers Michael Mersch en Mark Jankowski lieten geen schot toe om het spel naar de shootout te duwen.

Quinn opende de vaardigheidscompetitie toen hij Rochester een vroege 1-0 voorsprong gaf op een oogverblindende zet voordat Houser Mayhew en Frost ontkende. In de derde ronde bezegelde Peterka de shootout-overwinning toen hij Sandstrom aan de blocker-kant versloeg.

Rochester begon de eerste periode met een voorsprong van twee doelpunten toen Murray en Weissbach een verschil van 5:17 maakten om de thuisploeg een 2-0 voorsprong te geven op 7:34. Lehigh Valley counterde echter terug met drie opeenvolgende scores om een ​​3-2 voorsprong te nemen in de laatste 20 minuten van de regulatie, inclusief een paar doelpunten met een tussenpoos van 12 seconden.

schrijf mijn essay goedkoop

Tijdens de derde periode beperkten de Amerks, die het script van de tweede periode omdraaiden toen ze sneller waren, 19-4, de Phantoms echter tot slechts drie schoten voordat Murray en Peterka de 4-3-voorsprong van Rochester heroverden.

Laat in de derde inning dwong Mayhew de strofe van de verlenging af voordat Quinn en Peterka de overwinning bezegelden tijdens de shootout.

HOOGTEPUNTEN VAN HET SPEL:

De Amerks beginnen een set van twee wedstrijden tegen de ongeslagen Utica Comets op zaterdag 20 november in het Adirondack Bank Center. De speeltijd is gepland om 19.00 uur. start en wordt live uitgezonden op The Sports Leader 95.7 FM/950 AM ESPN Rochester en AHLTV.