Hobart lacrosse keeper Kevin Holtby verdient twee wekelijkse prijzen

Hobart College-doelman Kevin Holtby verdiende een paar prijzen voor zijn geweldige spel op de toenmalige nummer 19 Bryant op zaterdag. De tweedejaars werd uitgeroepen tot de Northeast Conference Defensive Player of the Week en verdiende een plek in het USILA National Team of the Week. Dit is de tweede keer dit seizoen dat hij de NEC Defensive Player of the Week is.

Holtby maakte een carrière-high 23 saves om de Statesmen naar een 11-10 overwinning op de Bulldogs te leiden. Hij maakte 13 reddingen in de eerste drie kwartalen en verhoogde zijn spel met de druk erop in het vierde kwart, waarbij hij 10 van de 11 schoten die Bryant op doel zette, afwendde. Holtby maakte twee reddingen in de laatste minuut toen Hobart een paar penalty's doodde.

Het zijn de meeste reddingen in een wedstrijd van een staatsman sinds Max Silberlicht '10 op 23 maart 2010 23 stops maakte tegen Syracuse. In het tijdperk van Hobart's Division I heeft een Hobart-doelman slechts vier keer meer dan 23 reddingen in een wedstrijd gemaakt.

Holtby is dit seizoen aan alle vier de wedstrijden voor Hobart begonnen en produceerde een 3-1 record met een opslagpercentage van 0,604 en een gemiddelde van 10,50 tegendoelpunten. Hij is tweede in het land in saves per game (16,0) en zevende in save-percentage.

Hobart (3-1, 3-1) staat momenteel gedeeld derde met Bryant in het NEC-klassement. De Statesmen zijn een spel achter de conferentieleider, Saint Joseph's (4-3, 4-0). Hobart ontvangt de Hawks om 13.00 uur. op zaterdag 10 april. Het spel zal worden gewebcast op HWS All-Access en uitgezonden door WEOS-FM (89.5/90.3).

De Statesmen en Hawks hebben 10 keer het veld geslagen, waarbij elke partij vijf keer won. De helft van de 10 confrontaties werd beslist door slechts één doelpunt, inclusief elk van de afgelopen drie.