Savannah hoops opvallende debuteert voor Detroit-Mercy Titans

Noah Waterman, geboren in Savannah, NY en afgestudeerd aan de Path Light Academy (Wolcott), is een van de minder bekende grote basketbalvooruitzichten die uit het Finger Lakes-gebied komen.

In zijn laatste middelbare schoolseizoen in 2018-19, Waterman leidde Finger Lakes Christian School (Seneca Falls) naar een 20-2 record , met een gemiddelde van 17,5 punten en 8,8 rebounds per wedstrijd op weg naar het behalen van het Empire State Christian Athletic League (ESCAL) kampioenschap.

.jpg
.jpg

Op zaterdagmiddag, de dag na Kerstmis, maakte Noah Waterman eindelijk zijn debuut bij zijn nieuwe team.

Hij startte voor de Titans in hun wedstrijd tegen lokale rivaal Oakland en registreerde in totaal 23 minuten in de wedstrijd, 14 in de eerste helft en 9 in de tweede helft. Het spel, dat Oakland won uiteindelijk met 77-75 , ging overuren. Waterman, gekleed in trui # 1 in de video met hoogtepunten hieronder, verscheen niet in de overwerkperiode.

Hij zou het spel eindigen met 8 punten, 3 rebounds, 1 assist en 3 persoonlijke fouten. Hij schoot 3-8 van het veld en maakte 1 van zijn 2 driepuntspogingen.

Waterman heeft vijf oudere broers, twee oudere zussen en een jongere zus. Zijn oudere broer, Ben, speelt basketbal bij Finger Lakes Community College.

Detroit speelt vandaag weer tegen Oakland (27/12) om 16:00 uur. De game wordt gestreamd op ESPN+ en de radio-uitzending op WLQV 1500 AM & 92.7 FM kan worden gestreamd via de TuneIn Radio-app. Je kunt de wedstrijd live volgen op ESPN.com hier .

UPDATE – ZONDAG om 19:08:

Op zondagmiddag verloren de Detroit Mercy Titans voor de tweede keer op rij van Oakland in evenveel dagen. Noah Waterman had echter een breakout-game ondanks het verlies. In zijn tweede wedstrijd als Titan the Savannah scoorde de inwoner van New York 19 punten op 7 van de 12 opnamen. Hij zette 3 van de 6 schoten van achter de driepuntsboog om en haalde drie rebounds neer terwijl hij 3 assists uitdeelde. Hij registreerde 28 minuten op het veld in de 83-80 Oakland Golden Grizzlies overwinning.