Syracuse Women's Lacrosse rolt Maryland op de weg

Ondanks een late wijziging die No. 4 Syracuse (6-1) dwong om op pad te gaan voor de wedstrijd, versloeg 'Cuse No. 9 Maryland (1-3) in een klinkende 10-5 overwinning. Het is de eerste keer dat Oranje sinds 2012 wint in College Park en pas de tweede overwinning op de Terps in 26 ontmoetingen. De verdediging van Syracuse hield de Moerasschildpadden in hun spel met de laagste score sinds maart 2007.

De energie van het team die binnenkwam was uitstekend en die energie werd omgezet in een volledige wedstrijd van 60 minuten, wat ons het resultaat gaf waarnaar we streefden, zei assistent-coach Sydney Pirreca. Als coachingstaf zijn we meer dan trots op dit team en hun inzet gezien de omstandigheden .

Syracuse (6-1) maakte de eerste vier doelpunten van de wedstrijd. Tweedejaarsstudent Meaghan Tyrrell scoorde het eerste doelpunt van de dag om 27:24 met de assist van senior Emily Hawryschuk. Hawryschuk scoorde een paar van haar vijf totale doelpunten in de eerste helft, en tweedejaars Sierra Cockerille scoorde er één om Oranje een 4-0-voorsprong te bezorgen bij de rust. Senior doelman Asa Goldstock had vijf indrukwekkende reddingen en de Oranje-defensie zat op slot om de Terps tot nul doelpunten te houden. Goldstocks eerste redding van de dag was haar 500e carrière-save voor SU.

Maryland en SU ​​wisselden doelen om de tweede helft te beginnen voordat de Terrapins op een 3-0-run gingen om binnen één te komen met 5-4. Hawryschuk scheurde in een vrije positie doel om de Terrapin-run te beëindigen. Maryland scoorde vervolgens uit een eigen doelpunt uit een vrije positie om zich terug te trekken binnen één bij 6-5.