VICTOR ADVANCES: Meisjesvolleybal op weg naar de halve staat na het verslaan van Frontier

Het Victor Blue Devils-meisjesvolleybalteam stuurde Frontier vrijdagavond inpakken en behaalde daarmee zijn grootste seizoensoverwinning tot nu toe, door een plaats te reserveren in de halve finale van klasse AA in het staatstoernooi. Victor versloeg de vertegenwoordiger van Section VI in straight sets met 3-0, maar het was niet zo eenvoudig als sommige sweeps kunnen zijn.

Victor en Frontier gingen extra spelen in de eerste set, waarbij Victor de overwinning veiligstelde met 26-24. Hoewel de tweede set het extra spel niet nodig had, kwam het toch neer op de draad, met de Blue Devils die uitkwamen met een setwinst van 25-23. De derde set bleek het zwaarst te zijn, waarbij Frontier vroeg met 11-8 op voorsprong kwam voordat Victor gelijkspeelde tot een gelijkspel van 11-11 en vervolgens met 12-11. Frontier kwam donderend terug en trok zich terug naar een voorsprong van 20-17 voor een time-out van Blue Devil. De time-out van Victor bleek een momentumveranderend hoofdstuk in de wedstrijd te zijn, aangezien de Blue Devils het script op Frontier omdraaiden en met 24-21 leidden toen Frontier een laatste time-out afriep. De time-out verlengde het onvermijdelijke alleen maar en Victor scoorde het enige overgebleven punt om de overwinning in de derde set met 25-21 veilig te stellen.

De Blue Devils gaan nu naar Glens Falls voor de halve finales volgend weekend. Het poolen voor de halve finales begint aanstaande zaterdagochtend om 8.30 uur, met openingsceremonies vanaf 7.45 uur.