VICTOR WINT THRILLER: Meisjesvolleybal wint sectionele kroon met 3-2

Het mooie van spelen na het seizoen in welke sport dan ook, zijn de spannende games die je onderweg tegenkomt, games die bewijzen dat je sporten nooit kunt scripten. Op zaterdagmiddag had het Victor-meisjesvolleybalteam hun eigen spannende hoofdstuk in sectioneel spelen toen ze de klasse AA-kroon in sectie V mee naar huis namen.

The Blue Devils versloegen #3 Penfield met 3-2, maar het was niet eenvoudig om tot het resultaat te komen. Penfield nam de eerste set met 25-18 mee naar huis, waarbij Victor terugvecht in de tweede en derde set en zo de sets met 25-23 en 25-20 won. Met een sectietitel in zicht vocht Penfield terug in de vierde set en pakte de overwinning met 25-20.

De vijfde en beslissende set begon traag voor Victor, met een achterstand van 6-4 naar Penfield voor een vertraging in de actie vanwege een probleem van buitenaf in de faciliteit van de Gates Chili High School Gym. De actie werd 15 minuten later hervat en de teams zouden heen en weer gaan in de vijfde set, waarbij geen van beide teams voorrang gaf aan de andere. Extra spel zou nodig zijn om de kampioen te beslissen, maar dat zou van korte duur zijn. Victor pakte back-to-back punten en eindigde de wedstrijd met een overwinning van 27-25 en won daarmee de Klasse AA-titel.

Victor zal nu verder gaan om te spelen in regionale ronde-actie in staatsspel op vrijdag. Plaats, tegenstander en starttijd moeten worden bepaald.