KAMPIOEN: Pal-Mac-meisjes winnen de doorweekte titel van klasse B1 sectie V

Met de regen die vrijdagavond centraal stond op Finger Lakes Community College, keken de Pal-Mac Red Raiders naar de overwinning van de Red Raiders van Hornell. In een wedstrijd die voelde alsof het lot de match-up bepaalde, zou het Pal-Mac zijn dat de regen en Hornell, 2-0, zou overleven om de titel in Sectie V Klasse B1 veilig te stellen. Het was hun derde kampioenschap in de afgelopen 6 seizoenen, waarbij de ploeg van vorig jaar door Covid werd geweigerd nadat het team voorafgaand aan het naseizoen was gesloten.

De eerste helft voldeed aan het gevoel van het lot, met beide Red Raider-ploegen die tijdens de rust in een 0-0-gevecht zaten. Toen de regen steeds heviger werd, kwam er meer actie op het veld. Molly Seither schoot al vroeg in de tweede helft een doelpunt naar de achterkant van het net, wat de toon zou zetten voor de rest van de wedstrijd. Maya Ikewood maakte een verzekeringsgoal op 26', waarbij de regen koortsachtig werd. Het zou echter alles zijn dat Pal-Mac nodig zou hebben, aangezien ze in de laatste 14 minuten van het spel een groot deel van de balbeweging konden beheersen. De Red Raiders van Pal-Mac wisten de bal in de laatste seconden weg te werken, waardoor ze de kroon in klasse B1 veilig stelden.

Deze titel markeert de derde voor eeuwige Finger Lakes East-meisjesvoetbalmacht Pal-Mac in zes jaar, die teruggaat tot hun overwinningen in 2016 en 2018.

Pal-Mac neemt het nu op tegen Haverling in de kwalificatieronde van de klasse B-staat op dinsdagavond, op een locatie en tijd die moet worden bepaald.