AFSCHEID VAN JUSTITIE: Lyons superster scoort 44 punten in laatste wedstrijd als C.G. Finney verdrijft Lions uit 'postseason'

Na het behalen van de 19e sectietitel van zijn school op vrijdagavond in de Blue Cross Arena, richtten Lyons senior Justice Smith en zijn teamgenoten hun aandacht op een run op een staatstitel. Hun eerste obstakel zou een confrontatie zijn met een harde C.G. Finney-team, de Sectie V Klasse C1-kampioenen, maandagavond op Newark High School.

Voor een bomvol gymnasium wisselde de Lyons senior klappen uit met C.G. Finney senior opvallende Keegan Ocorr en 8e klas fenomeen Markus Robinson. Uiteindelijk was het de C.G. Finney Falcons en hoofdcoach Joe Marchand die een overwinning van 92-88 zouden behalen en het opnemen tegen Cal-Mum in de klasse C-play-in-game op woensdagavond in de Blue Cross Arena.

Lyons sprong uit naar een vroege voorsprong van 12-5 achter 2 driepunters in het eerste kwartaal van senior David Weaver, maar Finney stormde terug om na de eerste periode een voorsprong van 21-19 te nemen.

Ze zouden de voorsprong uitbreiden tot 43-39 bij de rust, achter 17 punten in de eerste helft van zowel Markus Robinson als Finney senior Caleb Anger, die 5 driepunters begroef.

Finney zou in de tweede helft de voorsprong uitbreiden tot maar liefst 11 punten. Lyons zou het gat dichten tot 1 punt, maar Finney reageerde met emmers van Ocorr en Robinson om de marge terug te brengen naar 8. Ocorr zou 6-8 gaan vanaf de vrije worplijn in het laatste kwart om de overwinning te bezegelen en dicht bij de carrière van een van de grootsten aller tijden die ooit een Lyons-uniform droeg.

Justice Smith zou eindigen met 44 punten en zijn carrière slechts 11 punten minder dan de 2.000 punten. David Weaver scoorde 18 punten op 4 driepunters in zijn laatste wedstrijd voor de Lions. Tweedejaars Horace Betts IV eindigde met 9, junior Benji Kemp scoorde 8 en senior Aaron Romero scoorde 4 punten. Tweedejaarsstudent Justin Smith werd vastgehouden aan een seizoenslaag van 2 punten.

Voor de Falcons scoorde Keegan Ocorr 36 punten, 27 in de tweede helft, terwijl 8e klasser Markus Robinson 29 scoorde. Caleb Anger scoorde 24 punten op 6 driepunters voordat hij laat in de wedstrijd een fout maakte. De enige andere Falcons die scoorden waren Josh Taylor die 2 punten had en Xavier Smith die een enkele vrije worp sloeg.

Voor hoofdcoach Dean Schott II en zijn Lions eindigen ze het seizoen als Sectie V Klasse C2 Champions met een algemeen record van 21-3.