Ithaca brengt de derde opeenvolgende Cortaca Jug naar huis met overwinning in MetLife Stadium

Het voetbalteam van Ithaca College versloeg SUNY Cortland met 32-20 in de 61e Cortaca Jug-wedstrijd op 16 november in het MetLife Stadium in East Rutherford, New Jersey. De wedstrijd brak het bezoekersrecord voor een Divisie III voetbalwedstrijd met 45.161 mensen. Het is de derde overwinning van de Bombers in Cortaca Jug op rij.

Het was een zonnige en onbewolkte dag in East Rutherford, maar de temperatuur was een kille 41 graden. Het MetLife-stadion zat vol met fans van alle leeftijden die Bomber-blauwe uitrusting of Red Dragon-rood droegen. De Jumbotrons toonden beelden van beide teams die de afgelopen maanden door studenten zijn gemaakt ter voorbereiding op de grootste Divisie III-voetbalwedstrijd in de geschiedenis.

De Bombers behielden de controle in de eerste helft en bezaten de bal 21:33 van de mogelijke helft van 30 minuten. Ze scoorden op hun eerste bezit van het spel met een 80-yard drive. Senior quarterback Joe Germinerio haastte zich naar binnen voor een 1-yard touchdown en eerstejaars Nick Bahamonde voltooide op het extra punt om de Bombrers een 7-0 voorsprong te geven met nog iets minder dan negen minuten te gaan in het eerste kwartaal.

Cortland was in staat om twee eerste downs te behalen tijdens hun eerste rit, maar senior quarterback Brett Segala verknoeide de snap en het werd teruggevonden door het senior defensieve einde van de Bombers, John Hadac op de 40-yard-lijn. Echter, de South Hill ploeg werd geplaagd door penalty's na het herstel en werd teruggedrongen tot aan de 49-yard lijn. Nadat Germinerio een 11-yard rush maakte op 3rd en 27, nam eerstejaars kicker Nick Bahamonde een 48-yard field goal poging op de vierde plaats, maar hij kwam voor het eerst het hele seizoen tekort toen de kick wijd rechts miste.