Oglevie, Pilut zorgen ervoor dat Amerks overuren wint

Met inspanningen op meerdere punten van Lawrence Pilut (1 + 2), Jean-Sabastian Dea (1+1) en Andrew Oglevie (1+1) - die allemaal samen het winnende doelpunt van de verlenging maakten - de Rochester Americans (9-3-1-2) veroverden de eerste plaats in het klassement van de North Division van de American Hockey League met een 3-2 verlenging overwinning op de Cleveland Monsters (8-6-1-1) vrijdag in The Blue Cross Arena.

Rochester heeft nu 21 van de mogelijke 30 punten verdiend in de eerste 15 wedstrijden van de campagne en heeft punten verzameld in 10 van de laatste 12 wedstrijden in het algemeen, met een 7-2-1-2 in die periode. De overwinning verbetert de Amerks ook naar 27-7-3-3 tegen Cleveland sinds de start van het seizoen 2011-12.

Behalve dat Dea zijn teamleidende derde meerpuntsinspanning van het seizoen inleverde, registreerden Pilut en Oglevie elk hun tweede van de campagne. Doelman Jonas Johansson maakte zijn derde opeenvolgende optreden en negende overall, waarmee hij zijn vierde overwinning behaalde terwijl hij 25 saves maakte.

Aanvallers Zac Dalpe en Ryan MacInnis staken elk de lamp aan voor Cleveland, die hun vierde wedstrijd op rij liet vallen, terwijl netminder Matiss Kivlenieks (5-1-2) 20 van de 23 schoten die hij tegenkwam stopte, maar het verlies in de verlenging incasseerde.