TERUG NAAR TROY: Midlakes-meisjes overleven East Aurora in OT om door te gaan naar de tweede opeenvolgende NYS laatste vier

Bijna een jaar verwijderd van het verlies van de Midlakes Girls Varsity Basketball tegen Susquehanna Valley in de halve finales van NYSPHSAA Class B, stonden de Lady Screaming Eagles slechts één overwinning verwijderd van een terugkeer naar de laatste vier van de staat. Alleen Sectie VI Klasse B-kampioen East Aurora stond hen in de weg toen beide teams zaterdagavond het veld betreden in Buffalo State voor de Far West Regional-wedstrijd die live werd gestreamd op LivingMax( ).

herten hoofd herberg seneca falls ny

Midlakes bracht een 21-3 record, een tweede opeenvolgende sectiekampioenschap en een senior beladen selectie in de wedstrijd met 21-3 East Aurora, die werd geleid door senior topscorer Sarah Tully.

De meiden van coach Nate Rich kwamen vlak uit de poorten en vielen al vroeg met 12-2 achter, omdat de Blue Devils zich op hun gemak leken te voelen met de snelle end-to-end-actie die gewoonlijk bij de Eagles past. Midlakes zou moeite hebben om slechts 19 punten in de eerste helft te behalen en zou 30-19 achterblijven op weg naar de rust.

l-vormige voettekst aardeekhoorn

Midlakes topscorer aller tijden Alaina Forbes worstelde van het veld in de eerste helft en eindigde met slechts 6 punten, allemaal in het tweede kwartaal. De tweede topscorer van het team, tweedejaars Cara Walker, had ook moeite om het doel te vinden en werd in de eerste helft puntloos gehouden. Gelukkig voor Coach Rich was senior Macy Kisner in staat om voor een vroege aanval te zorgen en het tweede kwartaal af te sluiten met 8 punten. Sarah Tully leidde alle scorers in de eerste helft en eindigde met 10 punten.

Midlakes zou terugslaan in de tweede helft en de achterstand terugdringen tot 5 aan het einde van het 3e kwartaal achter sterker spel van Macy Kisner en collega senior Sydney Passalacqua.

Eindelijk, in de laatste periode, greep Alaina Forbes haar pas en scoorde 10 in de laatste 8 minuten van de regulering, terwijl Midlakes East Aurora op slechts 16 punten in de tweede helft hield. Cara Walker zette een spel van drie punten om met nog 1:20 te gaan en Midlakes dwong uiteindelijk een verlenging af toen het vierde kwart eindigde met een impasse op 46-46.

De verlengingsperiode was helemaal Midlakes toen Sydney Passalaqua een lay-up op het blok omzette op een assist van Cara Walker en vervolgens nog een Walker-pass in 2 extra punten omzet door een 12-voet baseline-jumper te begraven. Macy Kisner zou 3-4 van de vrije worplijn gaan en de Screaming Eagles zouden een zwaarbevochten 57-51 overwinning behalen en een terugreis verdienen naar de NYSPHSAA Final Four van volgend weekend.