SECTIONELE DONDERDAG: Whitman beëindigt de dynastie van Lyon; Waterloo, Pal-Mac, South Seneca-meisjes op weg naar titelspellen

De selectiewedstrijd van het sectieschema van donderdagavond was in de halve finale van Klasse C1 voor jongens, toen Marcus Whitman Wildcats met nummer 5 het opnam tegen Lyons Lions met nummer 1 zaad. Beide teams brachten senior beladen roosters en een zeer succesvol recent postseason-trackrecord. Marcus Whitman probeerde vorig jaar het kampioenschap te verdedigen, het eerste van de school in 44 jaar. Lyons probeerde een ongekende 4e opeenvolgende sectietitel te winnen. Er moest iets worden gegeven en dat gebeurde in de vorm van een briljant uitgevoerd gameplan en tijdig schieten in het voordeel van de Marcus Whitman Wildcats, 64-54. Met de overwinning gaan de jongens van hoofdcoach Greg O'Connor door naar de Klasse C1-kampioenschapswedstrijd van zaterdag in Avon tegen de #2 geplaatste Braves die Canisteo-Greenwood met 62-58 versloeg.

Lyons opende de avond met emmers van Tuti Smith en Horace Betts om een ​​4-0 voorsprong te nemen, maar Ryan Herod en Noah Hildreth antwoordden met een paar driepunters om Whitman op 6-4 te zetten. Ze zouden de voorsprong van 2 punten behouden tot het einde van het eerste kwart, maar Lyons begon hun groottevoordeel te doen gelden en bouwde een voorsprong van 29-24 op bij de rust.

wat gebeurt er als een hond je bijt?

Het tij zou in de 3e periode aanzienlijk keren met Marcus Whitman die de verdediging van Lyons op de helft van de baan zou versnipperen met een combinatie van achterdeursneden en heet schieten van buitenaf. Verdedigend overbelastten de Wildcats de balzijde van hun 2-3-zone, waardoor de grote mannen van Lyon werden verstikt. Whitman zou Lyons 23-8 overtreffen in het voorlaatste kwart om een ​​voorsprong van 47-37 te openen. De overwinning was bijna bezegeld in het begin van het vierde kwartaal toen senior PG Jordan Lahue de driepunters back-to-back vanaf de top van de sleutel begroef terwijl de schotklok afnam.

Lahue zou alle scorers leiden met 31 punten. Ryan Herod zou 13 punten scoren, Noah Hildreth 10 en Aidan Royston 9. Voor Lyons scoorde tweedejaars JC Walker 19 punten, terwijl senior Justin Tuti Smith met 14 eindigde in zijn laatste wedstrijd in een Lions-uniform. Senior Horace Betts eindigde met 9, senior Ahmir James scoorde 6. en junior Jaylen Battle had 6 punten.

Zes Marcus Whitman senioren en hoofdcoach Greg O'Connor voegen zich na hun overwinning bij Jim Sinicropi en Kevin Sharp op de Littlejohn & Barbi Orthodontics Smiles with Style na de wedstrijdshow op LivingMax Radio:

Ook op donderdagavond kwamen vier Finger Lakes East-meisjesteams in actie, waarvan er twee naar de kampioenschapsronde gingen en de Finger Lakes West-kampioen South Seneca-meisjes zouden in de klasse D1-titelgame rollen.

Het varsity-basketbalteam van Waterloo Indians was het hele seizoen 2021 dominant en ze gingen donderdagavond door naar de titelwedstrijd met een overwinning van 71-15 op een bezoek aan Wellsville. Waterloo organiseert op zaterdag om 17.00 uur #2 Dansville in de Klasse B2 meisjeskampioenschapswedstrijd, waar de Indians zullen proberen hun eerste Sectional-titel sinds 2013 te winnen. Danville ging door naar de titelwedstrijd met een overwinning van 51-40 op #3 seed Penn Yan die een succesvol seizoen afsloot met een 9-5 record.

Tien Waterloo-spelers zouden scoren in de 56-punts overwinning op Wellsville. Macy Carr liep voorop met 14 punten, Morgan Caraballo scoorde 13 en senior McKenzie Barber scoorde 10 voor de ongeslagen ploeg van coach Mike Bree.

Collega Finger Lakes East-krachtpatser Palmyra-Macedon zou zich ook bij Waterloo voegen in de kampioenschapsronde van zaterdag, toen ze Livonia versloegen om door te gaan naar de titelwedstrijd in klasse B1 op zaterdag. Pal-Mac werd geleid door Sr. Sophie Lyko met 20 punten en 10 rebounds. Senior Grace Seither scoorde 13 punten en pakte 15 rebounds. Junior Tatum Smyth scoorde 9 punten.

De als beste geplaatste Red Raiders keren terug naar de titelwedstrijd, na vorig seizoen te hebben verloren van Danville, en ontvangen zaterdagavond om 19.00 uur #3 Batavia.

drugstest op dezelfde dag reinigen

Batavia versloeg Midlakes donderdagavond met 51-50. Midlakes kwam terug van 11 in het 4e kwartaal en nam een ​​voorsprong van twee punten op een Cara Walker-lay-up met nog 9,1 seconden te gaan. Toen sloeg Mackenzie Riegle van Batavia een game-winnende step-back driepunter neer toen de tijd verstreek voor de gamewinnaar. Het verlies van Midlakes maakt een einde aan de carrière van Screaming Eagles senior Cara Walker. In haar tijd bij Midlakes won Walker twee sectietitels en ging ze met haar team twee keer naar de NYSPHSAA-finale vier.

Een ander ongeslagen team, de gloeiend hete #1 zaad South Seneca Lady Falcons, zou donderdagavond hun ticket naar de Class D1 Championship-wedstrijd slaan met een 45-35 overwinning op Fillmore in het Jack Guinan Gymnasium. South Seneca zou uitspringen naar een 24-8 voorsprong bij de rust, maar foutproblemen zouden Fillmore helpen terug in het spel te komen, aangezien twee Falcons een fout maakten in het vierde kwart voordat de Falcons de overwinning veilig konden stellen. De ploeg van hoofdcoach Charity Couch van het eerste jaar werd geleid door 14 punten van Allison Kenyon, 13 van Emma Fletcher en 7 punten van Logan Shaulis. De Falcons zullen proberen om nog een Sectional Block toe te voegen aan hun toch al overvolle prijzenkast wanneer ze de #2 Batavia-Notre Dame op zaterdagavond om 19:00 uur in Ovidius hosten.

In klasse AA zouden de met nummer 1 geplaatste Victor Blue Devils-jongens in het 3e kwartaal wegtrekken van Rush-Henrietta om door te gaan naar de kampioenswedstrijd van zaterdag. Chase Dickens leidde de Blue Devils met 19 punten, terwijl grote man Connor Williams 16 punten scoorde op zijn verjaardag.

Bekijk de bijgewerkte haakjes en het volledige schema van het kampioenschapsweekend in sectie V hieronder ...