Het voetbalseizoen van Skaneateles komt tot een einde met verlies voor Chenango Forks

Foto via: Justin Ritzel

Het hele seizoen lang had het Skaneateles-voetbalteam erop gerekend dat zijn snelle aanval de tegenstander zou overweldigen, wat behoorlijk goed werkte tijdens een ongeslagen run naar het Sectie III Klasse C-kampioenschap.

Maar het waren de Lakers die zaterdag overweldigd raakten in de regionale finale in het Dick Hoover Stadium van Vestal, toen Chenango Forks, de oude Sectie IV-kracht, scoorde op zijn eerste vijf bezittingen en met 41-28 won.

Deze twee hadden een zeer recente geschiedenis, namelijk de regionale finale van 2018 in het Bragman Stadium van Cicero-North Syracuse die Patrick Hackler won voor de Lakers met een touchdown op het laatste spel van de game.

En het duurde niet lang voordat Skaneateles Forks weer achterop liep. James Musso gooide een interceptie op het openingsbezit van de Lakers, die de Blue Devils, met een kort veld, in punten veranderden toen Jay Haqq vijf minuten na de wedstrijd de eindzone vond.

Niet in staat om onmiddellijk te antwoorden, keek Skaneateles toe hoe Forks een tweede scoringsdrift maakte die Haqq opnieuw afsloot, zijn drie-yard touchdown gaf de Blue Devils een 14-0 voorsprong.

Net voordat het eerste kwart eindigde, verbond Musso zich met Cody Nesbitt op een sleutelconversie op vierde-down-and-15, waarbij hetzelfde paar werd opgezet op een 15-yard scoringspas die de achterstand van de Lakers terugbracht tot 14-7 bij het ingaan van de tweede periode.

Het kostte de Blue Devils slechts twee plays van scrimmage om de marge te herstellen. Haqq verbrandde opnieuw de verdediging van Skaneateles terwijl hij 40 yards rende voor zijn derde TD van de middag.

Een vierde drive van Blue Devils, toen de helft afliep, resulteerde in een nieuwe touchdown van Haaq, zijn vierde score met nog 12 seconden te gaan in de helft, waardoor het 28-7 naar de pauze ging.

Het is waar dat Skaneateles een achterstand had opgelopen in twee van de drie play-offwedstrijden in secties, en ze verzamelde om Canastota en Cazenovia te verslaan, maar om hier te rallyen zou de verdediging elke vorm van stop moeten maken.

Forks bleef echter niet te stoppen en verbrandde de eerste vijf minuten van het derde kwartaal op een andere rit die de Lakers bereikte voordat Zander Arnold zich bekeerde.

Het kostte Skaneateles een paar vierde-down-conversies om laat in de periode die Nesbitt met een sweep van 16 yard naar de eindzone afsloot, een drive in elkaar te zetten.

Pas in het vierde kwartaal maakten de Lakers eindelijk een defensieve stop, en het leidde tot een drive die Musso aftopte met een swingpass die Nesbitt in zijn derde TD veranderde, waardoor de marge van Forks werd teruggebracht tot 34-21 met nog zeven minuten te gaan.

Dat liet nog tijd over om de rally te voltooien, maar Forks zette het spel weg met nog een solide drive die Haaq aftopte met zijn vijfde TD, een sprint van 15 yard met 3:26 te spelen, hoewel de Lakers op het laatste moment een score zouden toevoegen.

Skaneateles sloot het seizoen af ​​met een 9-1 record.