SKANEATELES SWEEP: Lakers behalen klasse B-kronen in Sectie III voetbal

Telkens wanneer het lokale middelbare schoolteam een ​​sectietitel wint, kan de hele stad dit vieren en achter zich staan. Dit voetbalseizoen zal het feest van Skaneateles twee keer zo leuk zijn als zowel jongens- als meisjesteams het klasse B-toernooi in sectie III wonnen.

De meiden begonnen het feest afgelopen vrijdagavond tegen Clinton. Het was een spannende strijd tussen de teams en de eerste helft was een doelpuntloos gelijkspel. Clinton sprong in de tweede helft snel op voorsprong. Dat is het moment waarop de Lakers in de aanvalsmodus gingen, terwijl Kathryn Morrissey een lange pass van Maeve McNeil naar de achterkant van het net kopte.

Naarmate de tijd vorderde, deed de regen dat ook en zou de wedstrijd naar extra tijd gaan. De eerste 10 minuten van overwerk kwamen en gingen zonder te scoren, en de tweede leek voorbestemd voor hetzelfde lot totdat Morrissey haar tweede doelpunt van de avond scoorde met nog drie minuten te gaan. De laatste drie minuten tikten weg en de Lakers verzekerden zich van de klasse B meisjeskroon voor sectie III.

Maandagavond waren de jongens aan de beurt om te kijken of ze de Klasse B-titel mee naar huis konden nemen. De wedstrijd tegen Cazenovia had een gelijkaardige start als de meidenwedstrijd, maar Skaneateles' Dan Ramsgard had andere plannen. Op 15' van de eerste helft scoorde hij het openingsdoelpunt van de wedstrijd. Snel achter elkaar scoorde teamgenoot Owen Cheney het tweede doelpunt op 17'.

Op weg naar de rust stonden de Lakers met 2-0 voor en meer hadden ze niet nodig als Skaneateles Cazenovia zou uitschakelen om de titels van klasse B voor jongens in sectie III te winnen. Skaneateles gaat in het proces back-to-back in de sectietitels voor jongens en won in Klasse B in 2019, de laatste keer dat Section III het toernooi hield.

Terwijl het jongensteam een ​​team speelt dat nog moet worden bepaald in subregionale actie, nemen de meisjes het dinsdagavond om 17.00 uur in Chittenango op tegen Shalmont in hun subregionale wedstrijd.