Zuid-Seneca-moloch gaat back-to-back, Gananda pakt C1-titel en Mynderse Lady Blues dragen Klasse B-kroon

In een meisjesbasketbalkampioenschap triple-header op zaterdag op Rush-Henrietta High School, zouden de Wayne-Finger Lakes-competities met titels in Klasse C1, C2 en B vegen als de South Seneca Lady Falcons, de Gananda Blue Panthers en de Mynderse Blue Duivels zouden allemaal sectionele blokken hijsen. Voor de titelverdediger Lady Falcons was het hun tweede titel op rij en voor Mynderse hoofdcoach Jerry Anderson de tweede sinds hij vijf seizoenen geleden op de bank zat voor de Lady Blue Devils. Volledige dekking hieronder…

* LivingMax Sports-video opnieuw afspelen
*

beste massagetherapiescholen nyc

.jpg

Mynderse wist een achterstand van 21-13 uit, geleid door een geweldige verdedigende inspanning van senior Sarah Shaffer en zijn compagnie. Shaffer kwam overeen voor het grootste deel van de 2e helft op Wayland-Cohocton's ster, Alex Button, en beperkte haar tot slechts 3 punten in de tweede helft. Aanvallend werd Mynderse geleid door het trio van Heidi Miller, Hayley Case en Madison Barnett. Miller hield de wedstrijd in de 1e helft dicht bij elkaar met 9 punten.

The Blue Devils stonden in het derde kwart met 25-15 achter maar kwamen op een 13-0 run. Met nog iets meer dan vier minuten te spelen en de wedstrijd gelijk op 33, sloeg senior guard Hayley Case back-to-back 3-pointers om een ​​11-0 uitbarsting te ontketenen, afgesloten met een lay-up van Hannah Brown-Trice. Case scoorde 11 punten in de tweede helft, waaronder drie enorme trifectas toen de Lady Blue Devils hun 11e Sectional-titel in de schoolgeschiedenis veroverden.

Heidi Miller – 15 punten, 12 rebounds
Hayley Case – 11 punten, 3 rebounds, 3 assists
Madison Barnett – 11 punten, 4 steals, 3 rebounds

Mynderse neemt het op tegen de vertegenwoordiger van Sectie 6 (TBD) in het staatstoernooi op 11 maart aan de Buffalo State University.

South Seneca 51, Caledonia-Mumford 42 (Klasse C2)
*

.jpg

De kampioenen van Wayne County werden geleid door de 12 punten van Samantha Crumb en Emma Drake die 7 scoorde en de Blue Panthers veroverden hun tweede sectietitel in de schoolgeschiedenis. Crumb werd uitgeroepen tot toernooi MVP.

South Seneca en Gananda strijden nu dinsdagavond in Bloomfield voor een ligplaats in de NYS Play-Offs als vertegenwoordiger van Sectie V Klasse C.

Videohoogtepunten van zaterdag in Rush-Henrietta van Spectrumnieuws.