Hot-shooting Virginia cruises langs Syracuse, 81-58 (volledige dekking)

Virginia behandelde de verdediging van de 2-3 zone van Syracuse als een Thanksgiving-kalkoen.

Virginia sneed de zone uit met balbeweging, scherpe passes, dribbelpenetratie en gloeiend hete 3-punts schieten in een 81-58 overwinning op Orange in de John Paul Jones Arena in Charlottesville, Virginia, op maandagavond.

Quincy Guerrier leidde Syracuse met 15 punten, terwijl Alan Griffin twee boards voor een double-double eindigde (13 punten, 8 rebounds). Zowel Guerrier als Marek Dolezaj pakten drie steals.

slaap ik te veel?

Syracuse gaat voor de tweede opeenvolgende overwinning tegen een gerangschikte tegenstander wanneer het op maandag 25 januari nr. 13/12 Virginia bezoekt. Tip off bij John Paul Jones Arean is gepland voor 19.00 uur.

Syracuse verbeterde zijn algemene record naar 9-4 en bracht zijn ACC-teken op 3-3 met een overwinning van 78-60 op nr. 16/14 Virginia Tech op zaterdagmiddag. Tweedejaarsstudent Quincy Guerrier leidde een groep van vier spelers naar de dubbele cijfers door te scoren met 20 punten. Die groep omvatte eerstejaars Kadary Richmond, die van de bank kwam om 13 punten bij te dragen in 15 minuten actie.

Virginia kwam zaterdag terug om Georgia Tech te verslaan met 64-62, om dit seizoen ongeslagen te blijven in ACC-spel met 6-0. De overwinning was de zesde op rij voor de Cavaliers en verbeterde hun algehele record naar 10-2.

De wedstrijd van maandag markeert de 15e ontmoeting aller tijden tussen Syracuse en Virginia. De Cavaliers hebben acht van de vorige 14 wedstrijden gewonnen. Nadat Virginia de eerste ontmoeting tussen de twee squadrons won in de seizoensopener van vorig jaar in de Dome, keerde Syracuse de gunst terug door de Cavaliers met 63-55 te verslaan in de verlenging in Charlottesville op 11 januari. Joseph Girard III scoorde 19 punten om Oranje te leiden. terwijl ze een verliesreeks van vier wedstrijden doorbraken tegen UVA.