MARAUDERS WIN: Williamson brengt jongens Klasse C1 voetbaltitel naar huis

Het vochtige en koele weer deed zijn intrede in de Boys C1 Section V kampioenschapswedstrijd vanmiddag, en de Williamson Marauders hoopten het vuur vol te houden in hun zoektocht naar een nieuwe sectionele kroon. Nadat ze er in 2020 niet in waren geslaagd de finale te bereiken en in 2019 net te kort kwamen, kwamen de Marauders de dag binnen met één doel voor ogen.

Terwijl de eerste 10 minuten van de wedstrijd stil bleven op het scorebord, brak Williamson's John Niles de scorebubbel open op het 13'-teken. Een kwartier later in de eerste helft maakte Rhett Storms een pass van Troy Ingram en scoorde het tweede Marauder-doelpunt op 28'.

Het scoren viel daarna bijna 40 minuten speeltijd stil toen Geneseo probeerde een comeback te maken. John Niles scoorde zijn tweede doelpunt van de wedstrijd op 22' van de tweede helft, een potentieel doelpunt voor de verzekering. Tyrone Walker assisteerde bij beide goals van Niles.

Geneseo kon op 28' scoren van Ethan Bennett, maar de voorsprong van Williamson zou te veel zijn om van terug te komen. De tijd verstreek en Williamson won de titel in klasse C1 met 3-1.

De titel is Williamson's eerste sinds 2013, die in 2011 een drietal titels opleverde. Williamson zal nu het opnemen tegen de winnaar van Kendall en Keshequa in de klasse C-kwalificatieronde op dinsdag op een locatie en tijd om te zijn bepaald.